Årets MediaAmazon 2013

Lena Glaser

Lena Glaser fick på onsdagen ta emot priset Årets MediaAmazon av nätverket Kvinnor som leder medier KLM. Juryordförande Cecilia Zadig(till vänster) delade ut diplom och blommor till pristagaren.
Lena Glaser (Årets Media Amazon) och Cecilia Zadig 24 april 2013
Lena Glaser  är programdirektör för interaktivit utbud och plattformar och ligger bakom svt play och att public service-tv:s digitala satsningar. Priset går till en kvinnlig medieledare som förnyat journalistiken, uppnått goda resultat och lyft fram andra kvinnor. Det var fjärde året i rad som priset delades ut, och det skedde i Radiohuset i Stockholm vid nätverkets årliga konferens.

I motiveringen står det att ”Lena Glaser har för Sveriges Television formulerat en stark digital agenda som fört tv-mediet och journalistiken in i en ny era. På ett annars mansdominerat område har hon genom strategiskt, målmedvetet och lyssnande ledarskap drivit utvecklingen av både teknik och innehåll på ett sätt som, i massiv konkurrens med andra medier, ökat intresset för public service-tv.”

I juryn för Årets MediaAmazon ingår Cecilia Zadig (ordförande), Maria Ripenberg, Kerstin Brunnberg, Christina Jutterström, Gunilla Hultén och Robert Rosén. Tidigare pristagare har varit Johanna Kronlid, Hanna Stjärne och Lena K Samuelsson.