Om Cecilia

Att leda sig själv för att kunna leda andra

Gott ledarskap börjar med att kunna leda sig själv. Det tror jag är ett första viktiga steg mot att leda andra.

Du kan kalla mig ledarskapsutvecklare, samtalspartner för kvinnliga chefer, chefscoach, chefsutvecklare, workshopledare och författare. Jag har lång erfarenhet inom ledarskap och medier. Under mer än 20 år har jag jobbat som kursledare, utbildare med inriktning på ledarskapsutveckling och har lika länge varit samtalspartner för chefer på olika nivåer. Jag delar gärna med mig av mina erfarenheter och insikter om vad som gör kvinnor till framgångsrika ledare och varför kvinnor är bra ledare. Det har jag också skrivit två böcker om. Jag utsågs till Årets ledarskapsutvecklare 2010 av ledarorganisationen Ledarna, tidningen Chef, Stockholms stad, SATS och Försvaret.

Du kan läsa mer om mina tjänster inom chefsutveckling, teamutveckling.

Som kursledare för ledarskapsutbildning Kvinnors ledarskap & undersökande journalistik på Stockholms universitet har jag utbildat och följt de 274 mediechefer som genomfört utbildningen. Det har varit en mycket uppskattad utbildning för kvinnor som är publicistiska arbetsledare. De flesta är idag verksamma som ledare och chefer i olika medieorganisationer.

Hör av dig om du vill ta del av dessa ledande chefers erfarenheter och läs deras råd i följande två böcker:
År 2007 publicerades boken MediaAmazonerna – om kvinnors ledarskap som innehåller personporträtt av kända mediekvinnor samt en studie om framgångsfaktorer för kvinnor som chefer.

Kvinnor och ledarskap i svenska medier bygger på mediekvinnors syn på villkor, makt och förväntningar i ledarskapet. Läs mer om studien.

Som talare och föreläsare pratar jag gärna om kvinnor och ledarskap, coachande ledarskap och kommunikation. Jag talar gärna om hur viktigt det är att se konflikt som en oundviklig ingrediens i arbetssammanhang och hur det kan användas som hävstång för att gå framåt i sitt ledarskap.
Vidare är jag gärna workshopledare för ledningsgrupper och arbetsteam som vill utveckla bättre samarbete och arbetsresultat. Jag är utbildad certifierad facilitator för teamutveckling och har genomgå utbildningar i organisationsutveckling bl a ORSC Organizational Relationship System Coaching.

Jag har lång erfarenhet som undersökande journalist och tv-producent på SVT.
Jag har gjort tv- program om Boforsaffären, miljöfrågor, säkerhetspolitik, rysk organiserad brottslighet, sexhandel och HM:s leverantörer i Sydostasien. Jag har fått flera svenska och internationella utmärkelser för mina program som visats i mer 15 länder runt om i världen.

Jag var den första kvinnliga ordföranden i Föreningen Grävande Journalister, och var med om att instifta Guldspaden, ett pris för bästa undersökande journalistik.
Sedan länge är jag bosatt i Stockholm, men trots det känner jag mig fortfarande som småländska i hjärtat.